Max Keiser, een bekende TV-persoonlijkheid en Bitcoin-expert, heeft zijn overtuiging uitgesproken dat Ripple’s XRP afstevent op zijn ondergang door de aanhoudende rechtszaken tussen Ripple en de Amerikaanse SEC.Terwijl de juridische strijd tussen Ripple en de SEC zich ontvouwt, staat de toekomst van Ripple, het bedrijf achter het XRP token, op het spel. Deze rechtszaak heeft niet alleen veel aandacht gekregen van investeerders, maar ook van de wereldwijde cryptogemeenschap.
Keiser ging onlangs naar Twitter om zijn gedachten over de Ripple-SEC zaak te delen. Hij stelde stellig dat de SEC Ripple uiteindelijk zal verbieden en dat XRP op de rand van de afgrond staat. In een reeks tweets, waarvan de laatste werd geplaatst op 23 juni, ging Keiser zo ver dat hij Ripple een “Ponzi scheme” noemde en openlijk kritiek uitte op de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse. Volgens Keiser zijn de dagen van XRP geteld. Als groot voorstander van Bitcoin gelooft hij dat Bitcoin de enige cryptocurrency zal zijn die de golf van strenge regelgeving, opgelegd door autoriteiten zoals de SEC, zal overleven.
Opmerkingen als reactie op John Deaton
De opmerkingen van Keiser waren een reactie op uitspraken van John Deaton, een advocaat die Ripple steunt. Deaton had kritiek op degenen die zich alleen op Bitcoin richten en verwelkomde de opkomende regelgeving van de SEC in de crypto-industrie.
Op 21 juni had Keiser ook een bericht gedeeld waarin hij beweerde dat de SEC zal zegevieren in zijn strijd tegen Ripple. Hij beweerde dat de SEC ruimte wil creëren voor gevestigde organisaties als BlackRock, WisdomTree en Fidelity om de Bitcoin-markt te betreden, ten koste van verschillende cryptobedrijven en cryptocurrencies.
Regulering is de afgelopen weken steeds belangrijker geworden in de cryptocurrency markt. Overheidsinstanties en toezichthouders proberen strenge wetgeving in te voeren om cryptocurrencies en gerelateerde bedrijven te reguleren. Dit wordt gedaan om consumenten te beschermen en ervoor te zorgen dat deze bedrijven zich aan dezelfde regels houden als traditionele financiële instellingen. Verschillende regio’s, waaronder de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Hong Kong, Canada en Indonesië, zijn al begonnen met het reguleren van cryptocurrencies.